duminică, 22 februarie 2009

"zile regale"

Povestile sunt pentru a fi citite nu transpuse asa cum de multe ori ne imaginam.Incercam sa ne regasim in printesa cu rochita alb/roz,prigonita de toti dar inzestrata cu destul de mult curaj pentru a tine piept unei lumi intregi si pentru a-si gasi minunatul print pe cal alb.Alteori ne identificam in Ea care-l asteapta pe El, calma si blajina si resemnata.
Sunt frumoase povestile.Pentru visatori si pentru copii.Sunt frumoase pentru ca sunt pline de inocenta unei lumi imaginare,fantasmagorice dar atata.
Inchizi cartea,o atingi cu palma de parca ai vrea sa ti se imprime ceva din gustul dulce al "au trait fericiti pana la adanci batraneti",oftezi usor si te ridici din pat tragand usor cu ochiul la inocenta care se afla langa tine si care deja viseaza norisori pufosi si printese balerine.
Te trece un fior rece pe sira spinarii si te gandesti ca peste foarte putin timp si inocenta asta va cunoaste lumea pe care tu deja o stii prea bine.Ai vrea sa mai stea asa putin,sa mai viseze si lumea ei sa fie fara de pata.Dar stii ca este imposibil.

Te rogi de zile sa mai stea.Sa nu plece pentru ca iti este bine.Iti este bine cu oameni in jurul tau si te simti in siguranta.Esti constienta ca orice inceput are un sfarsit,ca dupa orice sarbatoare vin si zilele de munca,ca dupa noapte vine zi dar totusi ai vrea sa poti ingheta timpul.Sa stea asa ca e bine.Ti-e bine asa.
Uite un gand egoist.Tie iti este bine.Dar celorlalti?Nu te gandesti si presupui ca si lor langa tine le este la fel de bine.
Te joci si razi si te bucuri si pentru cateva clipe esti iar copil.Pentru cateva clipe fugare doar pentru ca in joaca ta intervin gandurile de om matur.Dar nu conteaza.Tu te joci in continuuare si iti este bine.

Te asteapta drumuri lungi de facut si clipe presarate cu ganduri intense multe dintre ele amare.Poti gasi in toata amaraciunea si o gura de dulceata?Esti capabil sa dai la o parte ce este rau si sa incerci sa privesti spre bine?
Si te intrebi ce este bine?Bine cum crede sufletul tau ca este bine.Ai vrea sa strigi "gaaaarrrziiiiii" si sa apara un cavaler magic care cu un sigur gest al mainii sa-ti ia toata amaraciunea aia si toate gandurile tale rele care au incoltit.Frumos ar fi!Dar daca cavalerul ai fi chiar tu?Daca te-ai costuma si cu un singur gest al mainii tale ti-ai schimba intreaba existenta?
Dragute ganduri imi vin si mie la ora asta!
Mai bine m-as apuca din nou de curatenie visand la "zile regale" in care nu exista griji ci doar ras si voie buna si cantec si mancare gustoasa si dragoste multa si inocenta si mangaieri.

Niciun comentariu: