joi, 10 decembrie 2009

cum procedam?

Situatie :
Ea si cu el sunt prieteni de multi ani.O vreme au stat separati iar de o bucata de timp si-au reluat relatia.
Doi oameni aparent cu preocupari comune, ganduri comune, sentimente comune.Doi oameni, pur si simplu.
Ea mai atenta si cicalitoare, el mai linistit si boem.
Ea cu anumite standarde, el la fel.
Dupa o perioada in care relatia lor a mers bine, lucrurile incep sa se deterioreze. ( sau poate niciodata nu au fost ok ! )
Ea incearca sa inteleaga, sa vorbeasca cu el.El este evaziv, tace si evita.
Ea nu mai intelege nimic ba chiar are impresia ca nu il cunoaste deloc iar increderea scade vertiginos.
Cum procedam?

a) ea insista sa vorbeasca cu el si sa lamureasca situatia.
b) o lasa balta si se face ca nu vede (lucru putin cam ciudat intr-o prietenie, nu? )
c) se gandeste ca traverseaza o perioada mai altfel si ca pur si simplu nu vrea sa se vada cu ea ( caz in care ar fi trebuit totusi sa ii spuna)
d) poate si-a gasit alti prieteni iar ea nu este suficient de buna pentru ei ( caz in care desemenea ar trebui si ea sa fie anuntata)
e) se consoleaza cu gandul ca asa este el (dar parca e prea de tot !!!)
f) il suna, tipa, urla, reproseaza si povestea se termina.

Care ar fi motivele pentru care un prieten uita de tine? Uita de intalnirile cu tine, de momentele care ar fi frumoase alaturi de tine sau de tot ceea ce inseamna in viata ta?
Care ar fi motivele pentru care oamenii se spala pe maini asa usor de alti oameni?
Apar altii, ii inlocuim pe cei vechi.Sau ii lasam acolo.Sa fie.Pentru mai tarziu.
Care ar fi motivele pentru care oamenii nu te vad asa cum esti in totalitate? Vad ca te pricepi la gatit, de exemplu dar pe plan profesional nu iti acorda nici un credit.Esti zero in fata lor.Dar aparent iti sunt prieteni.
Care ar fi motivele pentru care un prieten refuza sa te ajute? Indiferent de caz sau de situatie.Ajutorul pur si simplu asa cum il ceri tu.Ca e sprijin moral, financiar sau pur si simplu cautarea unui job.
Care ar fi motivele pentru care un prieten se preface in fata ta?

Iubim oamenii.Asa cum sunt ei.Calitatile mult mai importante decat defectele.
Timp avem.Pentru toti si pentru toate.Doar ca nu vedem si uitam.Uitam de cei de langa noi.Iar cand uiti, mai bine inveti sa spui pur si simplu ca ai uitat decat sa te prefaci ca nimic nu s-a intamplat.
Poti schimba oamenii de langa tine.Logic ca poti ! Dar iti asumi si riscul ca poate niciodata nu vei mai gasi pe nimeni ca ei.
Oare nu este mai simplu sa pui mana pe telefon pur si simplu si sa spui ce ai de spus? Sa lasi totul la o parte si sa te deschizi macar o data, o singura data in fata celui de langa tine?
Sa lupti macar o data pentru cineva din viata ta ! Pentru cineva viu.
Faza cu daruieste fara sa ceri nimic in schimb nu functioneaza.Ai nevoie sa ti se dea.Ai nevoie sa simti ca relatia e vie.Ca existi.Ca existati.

Un comentariu:

EvA spunea...

n-avem cum sa cerem oamenilor mai mult decat ceea ce vor sa dea. ma rog, de cerut putem cere linistiti, dar orice trece dincolo de limita vointei lor, e fortat. nu zic ca nu se poate educa si asta, dar (in multe cazuri) cu ce scop? si nu e retorica intrebarea.

pe de alta parte, in vanitatea noastra ne place sa primim ceea ce vrem, fara sa fie nevoie sa cerem. dar si asta e un scenariu destul de rar intalnit. de cele mai multe ori trebuie sa ceri. iar cand primesti...nici asta nu e de ajuns! "nu vreau sa-mi dai ca-ti cer eu, ci ca vrei/simti tu!"
cine sa mai inteleaga?

n-ar trebui sa fie atat de complicat!

la intrebarea ta "cum procedam?" nu pot sa raspund, pentru ca ai omis sa precizezi scopul. "cum procedam" ca sa... ce? toate variantele sunt ok, in functie de situatia la care vrei sa ajungi.

moaaa' catai comentariul!
ia hai, gata
alege si tu ce-ti convine din ce am zis, la restul da ignore :)