sâmbătă, 22 august 2009

Cum sa iti asumi......

As face o campanie de Pr care sa promoveze idee de sinceritate intre prieteni si de asumare.
Eu insami sunt un om incapabil sa isi asume anumite lucruri, mai ales cele care nu ii convin.
Spre exemplu, acum, i-as putea spune fix ceea ce imi trece prin cap, unui prieten de-al meu bun, chiar foarte bun.As putea turui ca o moara, toate lucrurile care ma deranjeaza, care ma streseaza, care pur si simplu nu imi plac.As putea la fel de bine sa-i spun ce simt, sau cum rezoneaza in mine atitudinile, gesturile, vorbele lui.Dar teama...teama face minuni si iti inchide gura.
Probabil ca daca ar fi un simplu amic sau cunoscut, i-ai turui tot dintr-o singura suflare fara sa iti pese.Probabil ca daca ar fi fost un simplu amic sau cunoscut, nici macar nu ai fi permis sa se ajunga la situatia in care tu sa te simti nevoita sa trantesti cateva in fata, pentru ca din acelasi motiv, nu iti pasa.
Dar nu este si iti pasa.Iar teama, din nou teama face minuni si te temi ca daca ai spune tot, l-ai pierde din viata ta iar tu nu vrei asta pentru ca stii foarte bine ca tii la el, ca va leaga lucruri in comun si ca este o persoana valoroasa tie si sufletului tau.
Si daca te temi inseamna ca nu il cunosti suficient pentru ca daca l-ai cunoaste ai stii daca spunand tot ce iti trece prin cap, l-ai pierde sau nu.
Dar mintea omul este ciudata, te gandesti.Poate ca il cunosc si poate ca intuiesc cum va reactiona dar daca totusi brusc, i se pune pata?
Ti-e teama si nu esti capabil sa iti asumi.Fix asta este problema.Daca i-ai spune verde in fata ce si cum si el s-ar infuria, satura si ar disparea din viata ta, inseamna ca de fapt niciodata nu a vrut sa fie acolo si nu ai pierdut nimic.
Da, stiu, o sa suferi si o sa te doara dar macar ti-ai asumat.
E un castig si asta, nu?

Niciun comentariu: