vineri, 28 august 2009

Je pense donc je suis - part 2

La Palatul Parlamentului am ajuns sa fac practica pentru ca cica sunt o studenta buna si care ar avea ceva inteligent de spus.Super pana aici si speram ca si de aici in continuuare.
La Palat am facut cunostinta cu o doamna draguta care este expert parlamentar.Din start, ne-a explicat ca in institutile de stat si mai ales la ei, relatiile publice nu se fac asa cum stim noi.Adica ei nu fac marketing, nu promoveaza, nu organizeaza, etc etc. Ei fac doar comunicate de presa, revista presei si cam atat.(daca mai e ceva voi afla in urmatoarele 2 saptamani).De organizari de evenimente, delegatii se ocupa directia pentru protocol care este alta mancare de peste.
Am vazut comunicatele, am vazut revista presei si se pare ca am vazut tot ce era de vazut.
Ca sa ne obisnuim am fost si in vizita la comisia pentru irigatii care mie personal mi s-a parut o abureala si o pierdere de timp.Hai sa vorbim despre....NIMIC !!! Pentru ca asta au facut, au vorbit despre nimic si acum ii inteleg pe aia care adorm la sedintele in plen.
Ce mi-a placut, a fost a 2 a zi, cand am fost la audierile comisiei Udrea.In prim plan, firma Amaliei Nastase si campania " Land of Choice".
Pe cuvantul meu, ca nu m-am mai distrat asa de foarte multa vreme.Nu intru in amanunte politice pt ca sunt convinsa ca toti ati citit prin presa despre asta dar nu pot sa nu spun cat de de prost gust mi s-a parut totul.
Membrii comisiei care puneau intrebari, reprezentantii firmei Eventures care raspundeau pe un ton de parca erau zeii zeilor si concluzia? Nici una.
Cearta ca la usa cortului, dojeneli, intepaturi si toate acestea pe spatele romanilor.Mie una imi era destul de clar cam cum sta treaba si cam cate minciuni pe secunda se spun si mi s-a parut ca si membrilor comisiei la fel dar ma mir ca se va ajunge la vreo concluzie cinstita.
Zau ca as vrea sa cred ca exista si oameni cinstiti la conducerea acestei tari si tind sa cred ca sunt dar sunt acoperiti de aia care nu stiu cum sa-si mai largeasca buzunarele, cum sa-si mai traga nu stiu ce masina, nu stiu ce vila, nu stiu ce teren sau nu stiu ce telefon de fitza pt minunata fiica sau fiu.
Mi-a zis cineva ca atata timp cat imi este bine aici, de ce ma plang? Nu imi este bine, asta este adevarul.
Iubesc tara asta si o admir de fiecare data cand merg sa o vizitez.Nu ma satur sa vad ce tara frumoasa avem si cum niste tampiti, prosti si idioti isi bat joc de ea.Si vina nu este a lor ci a noastra pentru ca permitem lucrul acesta.
Ooo, da...cat de idealista sunt eu cand de fapt, la mijloc sunt atatea jocuri pe care mintea mea de copil nu le intelege si nu le va intelege vreodata !!!
Nu neg ca poate ca sunt asa dar nu imi doresc sa imi doresc sa plec si eu din tara asa cum au facut-o atatia.
Atatia oameni buni si talentati care au preferat sa plece pentru ca in alta parte exista civilizatie.
Stiu ca si afara se fura, cunosc foarte bine lucrul acesta dar macar aia care fura au constiinta de a face ceva si pt poporul ala care respira acelasi aer ca ei.
Si din nou, noi suntem de vina ca nu ne dorim ceva mai bun pt copii nostri, pt nepoti si chiar si pentru noi.Noi, toti care nu avem curajul sa spunem ce ne deranjeaza.
Ne-am ridicat si noi in '89 si acolo a pierit tot curajul nostru !
Bun asa !
Si cu riscul de a ma repeta, nu urasc tara asta dar cu anumiti locuitori ai sai as face cam ce facea Tepes Voda cu boierii.( parafrazandu-l pe fratele meu, am o problema personala cu ei)
Si eu recunosc ca sunt lasa ! M-am trezit acum, sa vin sa va spun voua ceea ce deja voi stiti si sa ma dau eu Ioana D'Arc a Romaniei.Puteam sa apar si eu mai devreme, asa ca, Madonna si sa va elucidez cum e cu tiganii si cu discriminarea dar n-am facut-o.
O fac acum si motivul inca nu imi este clar.O fac pentru ca simt nevoia sa spun ce gandesc si in alte privinte decat cele sentimentale, cele de caterinca sau cele de bla-bla-uri.O fac pentru ca poate intr-o zi fetita mea de 6 ani o sa ma intrebe de ce profesorul ei se uita in sictir la ea, de ce e mizerie pe strada, de ce pute, de ce e aglomeratie in trafic, de ce politistul nu vine cand tu il suni si ii zici ca cineva a incercat sa-ti sparga casa iar el te intreaba daca sunt victime ca altfel nu vine, de ce drumul pana la mare dureaza 7 ore pe o distanta normala de 2 ore, de ce sta 4 ore la coada sa plateasca impozitul, de ce toata lumea intinde mana, de ce inca multe altele. Si pe langa asta o sa ma intrebe de ce eu, mama ei nu am facut niciodata nimic pt ca ea sa creasca intr-un mediu mai bun.Atunci, poate o sa ii arat ce scriu acum si poate nu-mi va mai fi atat de rusine.

Mamaaaa...cat am scris iar !!! Vedeti, gandesc, deci exist ! :)

3 comentarii:

EvA spunea...

cheers again

http://zonarebela.blogspot.com/ spunea...

ia vezi cu vorbitul sa nu intri in acelasi cod de umbra ca politicienii nostri...
una e sa vorbesti si alta e sa actionezi...
in conditiile in care ne plangem de ceea ce exista si facem presiuni sa avem atunci atitudinea pur plangacioasa e necesara doar de fun...
de multe ori ma gandesc ca e bine sa le trantesc pe lucruri, sangeros, insa am constatat ca pot sa ma abtin; defapt nu sa ma abtin ci chiar sa fiu indiferent la ceea ce nu ma intereseaza...
ei cu ale lor si eu cu ale mele...yeaaaaah!

Nane spunea...

corect ! una e sa vb si alta sa actionezi...eu sunt la stadiu de vorbit acum...maine poate o sa si actionez...fiecare dupa cum poate....
but then again...macar unii din noi vorbesc...pana una alta si marile revolutii tot de la vorbe au pornit... :)