vineri, 24 iulie 2009

alegem

Alegem.Zi de zi facem alegeri.
Alegem intre rochia lunga si pantalonii largi, alegem intre cartofi prajiti si paste, intre inghetata si papanasi, intre mare si munte, intre cola si limonada, intre a iesi din casa si a sta tolanit in pat, intre a vorbi cu oameni si a tacea, intre a accepta realitatea si a o nega.
Dar ce alegi intre iubire si indiferenta?
Se spune ca secretul iubirii sta in tine.De tine depinde daca vrei sa scapi de ce iubesti sau nu si daca vrei sa mergi mai departe.Daca este asa, Romeo si Julieta trebuiau sa se multumeasca cu ce aveau si nu sa isi puna capat zilelor, Tristan si Isolda nu ar fi riscat totul pentru o ultima imbratisare, Iustinian nu trebuia sa o mai iubeasca pe Teodora datorita conditiei ei sociale, Orfeu ar fi trebuit sa accepte moartea Euridicei iar lista poate continuua mult si bine.
Alegem sau nu sa iubim.Alegem sa riscam.Alegem momentele de bine dar si pe cele de rau.Alegem sa nu fugim.Alegem sa infruntam.
Alegem pur si simplu.
Iar toate alegerile pe care le facem ne marcheaza viata.
Mi-a spus cineva zilele trecute ceva ce mi s-a parut frumos dar si adevarat : " daca inima iti este linistita si iubeste, atunci poti realiza orice."

Niciun comentariu: